*

Williams: ‘Sirotkin lijkt niet op een rookie’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 maart 2018 10:43

Williams: ‘Sirotkin lijkt niet op een rookie’
Sutton Images

Nieuwkomer Sergej Sirotkin heeft volgens Williams’ adjunct-teambaas Claire Williams weinig weg van een typische rookie. Het team is onder de indruk van hoe de jonge Rus het tijdens de wintertests heeft gedaan.

“Sergej heeft het fantastisch gedaan en we zijn heel blij met hem”, vertelt Williams aan Motorsportweek.com. “Hij zit pas net bij het team, maar heeft al enorm veel tijd op de fabriek doorgebracht. Hij was vrijwel heel januari bij ons in Grove”, zegt ze over de 22-jarige coureur uit Moskou die naar een klein Brits dorpje nabij de Williams-fabriek is verhuisd om beter met het team te kunnen werken.

Williams noemt het ‘geweldig’ dat Sirotkin zo vaak op de fabriek te vinden is, omdat ze dat al lang niet heeft gezien van een coureur. “Terwijl ik wel echt het gevoel heb dat coureurs in het team moeten integreren om hun doelen te kunnen bereiken.” Behalve op de fabriek heeft Sirotkin ook indruk gemaakt op het circuit, tijdens de wintertests: “Hij gaf goede feedback en deed precies wat we hem vroegen.”

“Sergej mag misschien een rookie zijn, maar gedraagt zich eerder als een ervaren coureur die al jaren in de paddock rondloopt. Hij is echt een aanwinst voor het team”, vindt Williams. Sirotkin heeft natuurlijk al wel wat Formule 1-ervaring: hij was eerder testcoureur voor Sauber (in 2014) en in 2016 en 2017 voor Renault. Daarnaast kan hij bogen op een opleiding tot ingenieur, wat natuurlijk helpt in het communiceren met de engineers en de technische kant van de Formule 1.

Sirotkin heeft indruk op het team van Williams gemaakt tijdens de wintertests.

Gerelateerd