Williams lijkt de goede vorm van Canada mee te hebben genomen naar Oostenrijk. Felipe Massa en Valtteri Bottas staan aan het eind van de dag stevig in de top zes.

Felipe Massa, één van de weinige coureurs die daadwerkelijk mag spreken van een terugkeer op de Red Bull Ring, spreekt na afloop van de vrijdag van een geslaagde hernieuwde kennismaking met het circuit: “Het is bemoedigend om hier terug te komen en meteen snel te zijn. De balans van de auto was direct goed, evenals de wegligging in het algemeen.”

“Ik denk dat we lekker kunnen knokken dit weekend. Het is mooi dat we ons kunnen meten met de Ferrari’s, maar we mogen ook niet vergeten dat er nog enkele hele snelle teams vlak achter ons staan.”

Valtteri Bottas maakte vandaag voor het eerst kennis met de baan in de Oostenrijkse bergen. Die kennismaking is hem goed bevallen ‘want’, zo stelt hij, ‘dit zou zomaar eens één van mijn favoriete circuits kunnen worden. Het is een traditionele baan met enkele hele snelle secties. Een foutje maken kan hier echter erg kostbaar zijn.”

“Het is geen eenvoudige baan om de auto op af stellen. Elke bocht kent namelijk weer zijn eigen uitdagingen. De ene loopt iets bergopwaarts, de ander weer naar beneden. Dat is echter een kwestie van uitzoeken wat voor ons het beste werkt.”