Het team van Williams is aan een zeer slecht seizoen bezig, maar kan daarvoor niet met de vinger naar iemands anders wijzen, zo ziet teameigenaar Frank Williams in: “Het is onze eigen schuld.”

Williams staat negende in het WK en heeft pas vijf punten gescoord. Een grote teleurstelling voor het ooit zo succesvolle team, want hoewel Williams de laatste jaren wel vaker een moeilijk seizoen doormaakt, heeft het zelfs na de glorietijd van de jaren tachtig en negentig en het competitieve begin van de jaren tweeduizend toch altijd gewoon in het middenveld kunnen acteren.

“Dit is heel ontmoedigend”, stelt Frank Williams dan ook in interview met Auto, Motor und Sport. “Maar we hebben het verdiend, want we hebben simpelweg slecht werk geleverd.”

Het grootste probleem met de bolide, de FW33, is volgens director of engineering Patrick Head dat de auto instabiel is tijdens het remmen. “Dat is het grootste euvel, want onze coureurs kunnen de bochten daardoor niet goed insturen. Ze verliezen daardoor downforce in de bocht zelf en kunnen ook pas laat weer op het gas.”

Een ander probleempunt is dat de FW33 de achterbanden erg zwaar belast en deze spreekwoordelijk ‘op eet’. “Dat viel op start-stop circuits als Monaco, Montréal en Valencia wel te zien. We hebben daar onze slechtste resultaten van het jaar geboekt”, luidt de constatering die ook niet veel goeds belooft voor de aanstaande race op het stratencircuit van Singapore.

Achter de schermen speelt ook nog een andere kwestie, en dat is dat Williams – met name voor aanvang van het huidige seizoen – aardig wat sponsoren heeft verloren en zodoende minder financiële middelen heeft.

Teameigenaar Frank Williams gelooft dat dit wel goed komt en Adam Parr, die de dagelijkse leiding over het team heeft, het wel kan oplossen: “Hij weet altijd wel geld te vinden”, houdt Williams vertrouwen.