Williams kende een atypisch slechte vrijdag, maar herstelde zich een dag later knap. Het leverde Felipe Massa de zesde startplaats op, met teamgenoot Valtteri Bottas daar twee posities achter.

Beide coureurs geven in hun verklaring na afloop van de kwalificatie dan ook te kennen dat ze de tijd na de eerste twee vrije trainingen nuttig hebben besteed. Felipe Massa: “We zijn met sprongen vooruit gegaan ten opzichte van gisteren en we staan ‘gewoon’ weer tussen onze gebruikelijke opponenten. Een plekje bij de beste vier was misschien mogelijk geweest, aangezien iedereen zo dicht bij elkaar zit, maar ook met de zesde plaats mogen we dik tevreden zijn.”

“Het is bemoedigend dat we de problemen van gisteren hebben weten te verhelpen. De auto gedroeg zich vandaag dan ook precies zoals we na alle aanpassingen hadden verwacht. Morgen wordt echter een hele zware dag. Het is de langste race van het seizoen en het naar buiten brengen van de safetycar is hier meer regel dan uitzondering, dus we zetten er op in twee auto’s in de punten aan de streep te brengen.”

Valtteri Bottas heeft woorden van gelijke strekking klaar voor de internationale pers: “We hebben de mechanische grip van onze bolide aanzienlijk weten te verbeteren. Mede daardoor bleken we in staat om de banden beter op arbeidstemperatuur te krijgen dan gisteren.”

De ronde waarmee de Fin uiteindelijk tekende voor de achtste tijd, was naar eigen zeggen zeker geen foutloos rondje: “Tijdens mijn outlap werd ik al gehinderd, wat de voorbereiding in de war schopte, en vervolgens maakte ik een fout in de eerste bocht. Er had dus nog meer ingezeten, maar ik mag niet klagen. We weten immers dat we een auto hebben waarmee we het de mensen voor ons lastig kunnen maken.”