Felipe Massa en Valtteri Bottas wisten allebei punten te scoren in de openingsrace van het jaar. Massa is zeer tevreden met zijn vijfde plaats, Valtteri Bottas ziet op de achtste plaats ruimte voor verbetering.

Toch is de achtste plaats van Valtteri Bottas geen schande gezien zijn zestiende startplaats. De Fin was teruggezet op de grid vanwege een versnellingsbakwissel. Bepaald geen prettige uitgangspositie. “Nee dat heeft mijn race geen goed gedaan, bevestigt hij na afloop. “Bovendien was het niet de probleemloze race waar we op hoopten, maar desondanks hebben we met twee auto’s punten gescoord.”

Bottas richt zijn blik al snel weer op de aankomende Grand Prix van Bahrein: “We mikken natuurlijk op hogere klasseringen dan dit. Ik kijk dan ook uit naar het volgende Grand Prix-weekend, want ik weet dat we daar beter kunnen.”

Massa
Felipe Massa reed onderwijl naar een keurige vijfde plaats. Hij werd daarbij geholpen door de strategische missers van Toro Rosso. “De rode vlag kwam voor ons precies op het goede moment om onze eenstopper te kunnen handhaven. Vervolgens wisten we voorbij de Toro Rosso’s te geraken, omdat zij ervoor kozen andere banden te gaan halen.”

De laatste woorden van Massa zijn voor zijn teamgenoot, die in zijn ogen het teamresultaat extra versterkt: “Hij reed van P16 na P8, hij heeft dus geweldig gereden. Daarom ben ik tevreden met wat Williams vandaag heeft laten zien.”