De coureurs van het team van Williams gaan er vanuit dat hun FW34-bolide goed bij het circuit van Singapore past, dus Pastor Maldonado en Bruno Senna denken er sterk voor de dag te kunnen komen.

“De baan in Singapore vraagt om veel downforce en dat is goed voor ons”, weet Maldonado. “Wat de aerodynamische vereisten betreft, lijkt de baan bovendien op het Circuit de Catalunya in Barcelona, dus ik verwacht hier het volledige potentieel van onze auto te kunnen tonen”, zegt de coureur die in Spanje wist te winnen en sindsdien geen punten meer heeft gescoord.

Teamgenoot Senna heeft de laatste races wel regelmatig punten gepakt en heeft dus meerdere redenen om met vertrouwen vooruit te kijken: “Het is moeilijk om van tevoren in te schatten hoe competitief we zullen zijn, maar aangezien het me in Monza al is gelukt om in de punten te eindigen, moet het in Singapore al helemaal lukken.”

“In Singapore rijden we immers op een baan waar een hoog downforce-niveau nodig is, en dat is het type circuit waarop onze auto het best presteert”, weet ook Senna, die in zeven van de dertien races punten heeft gepakt.