Williams’ FW37-bolide lijkt met name geschikt voor snelle circuits, maar het team uit Grove denkt dat het door het werk dat het aan de auto heeft gedaan ook op de trage Hungaroring sterk zal zijn.

Williams stelde eerder dit seizoen zwaar teleur in Monaco, nadat het vorig jaar ook al zwakker dan normaal bleek op bochtige en trage circuits. Op papier staat het team er dan ook niet geweldig op voor de race op de Hungaroring, maar coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa zijn toch niet al te bezorgd.

“We hebben ons bij het doorontwikkelen van de auto juist op dit soort circuits gericht, en op het vinden van meer downforce”, vertelt Bottas namelijk. Ondanks dat de Hungaroring zoals Bottas erkent ‘een heel ander circuit’ is dan de snelle banen die de Formule 1 recentelijk heeft aangedaan – zoals het Circuit Gilles Villeneuve, de Red Bull Ring en Silverstone – en waarop Williams sterk was, denkt de Fin dan ook dat zijn team die lijn door kan trekken.

Teamgenoot Felipe Massa onderschrijft dat. “In theorie past onze auto niet goed bij dit circuit, maar we hebben de FW37 de laatste tijd zo enorm verbeterd met allerhande updates, dat ik er vanuit ga dat we komend weekend gewoon weer competitief zijn.”