*

Williams verwacht veel van Suzuka

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

3 jaar geleden

Williams verwacht veel van Suzuka
Sutton Images

Bij Williams hebben ze vertrouwen in de Grand Prix van Japan van komend weekend. Het team verwacht dat de FW37 er goed tot zijn recht zal komen.

“Suzuka is een fantastisch circuit”, zegt head of vehicle performance Rob Smedley. “Het past goed bij onze auto. Vorig jaar waren we er in de kwalificatie ook al sterk. Gezien de goede vorm die we de laatste races tonen, mogen we nu ook rekenen op een goed resultaat.”

Felipe Massa liet zondag in Singapore de eerste uitvalbeurt van het seizoen voor Williams noteren, en zal dus zeker hopen op een succesvolle Grand Prix van Japan. Aan het circuit kan het alvast niet liggen, vindt hij. “Het is net als Spa een historische baan, met snelle bochten, afwisselend terrein en abrupte richtingsveranderingen. Niet makkelijk, maar daarom des te leuker.”

Ook teamgenoot Valtteri Bottas kijkt uit naar het weerzien met het door de Nederlander Hans Hugenholtz ontworpen Suzuka. “Het is één van mijn favoriete circuits. Die ouderwetse, snelle bochten zijn leuk. Vooral de eerste sector springt er voor mij uit.”

Bottas reist vol vertrouwen af naar Japan. “We zijn er zeker van dat we goed voor de dag kunnen komen. Een sterk resultaat zit erin.”