*

Williams vol vertrouwen richting de VS

Daan de Geus

Daan de Geus

20 oktober 2015 16:51

Williams vol vertrouwen richting de VS
Racepictures

Het team van Williams reist met het nodige zelfvertrouwen af naar het Texaanse Austin voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. “We zouden er goed moeten kunnen scoren.”

Dat verkondigt head of vehicle performance Rob Smedley, die eerst nog even stilstaat bij het feit dat Williams anderhalve week geleden punten heeft laten liggen in Rusland. “Onze pace was er goed, dus we hebben niet gekregen waar we recht op hadden”, meent Smedley, die Felipe Massa weliswaar als vierde over de streep zag komen, maar vlak daarvoor een podiumplek in rook zag opgaan toen Ferrari’s Kimi Räikkönen Valtteri Bottas uitschakelde.

Ondanks deze domper blikt Williams volgens Smedley vol optimisme vooruit op de race op het Circuit of the Americas, waar haar FW37 in theorie goed zou moeten presteren. “Om onze voorsprong op Red Bull in het WK verder uit te breiden, moeten we er ook alles aan doen om zoveel mogelijk punten in de wacht te slepen. Onze coureurs zijn echter in vorm, getuige hun optreden in Rusland, dus we zouden er goed moeten kunnen scoren.”

Voor Bottas is het weerzien met de baan in Austin verder altijd bijzonder, vertelt hij. “Want ik scoorde er mijn eerste punten in de Formule 1.” Los daarvan, is het één van zijn favoriete circuits, zegt de Fin. “Dat komt door de lange snelle bochten, maar ook doordat Austin een geweldige stad is en het weer er meestal goed is. Voor mij is het daarom zelfs één van de beste races op de kalender.” Teamgenoot Massa vindt de baan en omgeving eveneens helemaal top, dus ook hij verheugt zich zeer op het aanstaande raceweekend.

Gerelateerd