Wililams-coureur Felipe Massa hoopt voor eigen publiek in Brazilië net zo goed te presteren als vorig jaar. In 2014 finishte de coureur uit São Paulo als derde en Williams mikt ook nu weer op het podium.

Ook in de jaren daarvoor heeft Massa – zoals hij ook zelf aanstipt – doorgaans goed gepresteerd op het circuit in zijn thuisstad. De Braziliaan won twee keer voor eigen publiek en pakte nog drie verdere podiumklasseringen. De derde plek van vorig jaar was daarbij een aparte, vertelt hij: “Het was een race waarin van alles gebeurde. Ik kreeg een tijdstraf en ik stopte een keer bij de verkeerde pitbox, maar het was uiteindelijk toch een geweldige race.”

“We moeten dan ook proberen dat dit jaar te herhalen en weer net zo’n sterk weekend te hebben”, stelt Massa, voor wie racen op Interlagos sowieso geweldig is vanwege de sfeer en alle steun die hij krijgt. “Het is moeilijk om dat onder woorden te brengen. Het is fantastisch. Ik vind het circuit bovendien ook geweldig en het is voor mij waar het allemaal begon, op de kartbaan net naast het circuit. Ik verheug me echt enorm op het weekend.”

Teamgenoot Valtteri Bottas kan niet bogen op een lijst met geweldige eerder behaalde resultaten op het Autódromo José Carlos Pace. De Fin racete er pas twee keer en hield daar één schamel puntje aan over. Hij hoopt dan ook dat het dit keer beter gaat. “Het moet ons doel zijn om met Ferrari en Red Bull om een podiumplek te vechten”, verkondigt hij daarbij strijdlustig.

Rob Smedley, Williams’ head of performance engineering, dicht het team wat dat betreft goede kansen toe: “Want Interlagos zou onze auto goed moeten liggen. Dat was vorig jaar in elk geval zo, getuige Felipe’s podiumplek, dus we gaan ervoor om dat te herhalen.” Het vertrouwen zit er volgens Smedley sowieso wel in bij Williams, aangezien het op koers ligt om de derde plek bij de constructeurs veilig te stellen.