Williams heeft aangekondigd dat het haar eigen uitlaat-installatie terzijde gaat schuiven en wil vervangen door een kopie van de uitlaat-installatie van de Red Bull RB7.

Technisch directeur Sam Michael (foto) bevestigt in gesprek met Autosport dat Williams goed naar Red Bull heeft gekeken en heeft geconstateerd dat het ontwerp van dat team het beste concept is dat momenteel wordt gebruikt: “We hebben ook constructies geprobeerd die vergelijkbaar zijn aan de uitlaat-systemen van Mercedes en Renault, maar hebben uiteindelijk voor het ontwerp van Red Bull gekozen.”

“We zagen de uitlaat-constructie die Red Bull nu gebruikt voor het eerst toen ze het van de winter in Valencia aan het testen waren, en we zijn er sindsdien mee aan de slag gegaan”, vervolgt de technisch directeur, die denkt dat de uitlaatconstructies dit jaar een belangrijke rol zullen spelen en in grote mate het verschil kunnen maken.

“Het is onze intentie om deze update op tijd voor de Grand Prix van China klaar te hebben”, kondigt Michael verder aan. “Het moet ons aanzienlijk wat tijdwinst opleveren en verder vooruit op de grid brengen”, besluit hij.