De dubbele puntenfinish van China kon Williams in Bahrein niet herhalen. Sterker nog, beide auto’s haalden niet eens de finish.

 

Pastor Maldonado stond voor de moeilijke opgave om van de 21e startplaats naar voren te rijden. Hij was goed op weg en reed zelfs even op de elfde plek, totdat hij de strijd moest staken.         

 

“Ik ben erg teleurgesteld”, zegt Maldonado. “De auto was namelijk wel sterk. Ik knokte iedere ronde om verder naar voren te komen en dat ging heel aardig. Maar bij het uitkomen van de eerste bocht liep ik een lekke band op. Daardoor spinde ik op het rechte stuk en de schade bleek te groot om verder te gaan. Spijtig, want anders had ik punten kunnen scoren.”

 

Bruno Senna parkeerde een paar ronden voor het einde zijn Williams ook in de pits. “Ik had enorm veel trillingen in mijn rempedaal”, zegt de Braziliaan. “De engineers probeerden een oplossing te vinden, maar naarmate het erger werd, moest ik wel stoppen om het risico op een ongeluk te vermijden. Teleurstellend, na twee puntenfinishes, maar het seizoen is nog lang.”