De Grand Prix van Amerika is op een teleurstelling uitgedraaid voor Williams. Coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa moesten de strijd allebei voortijdig staken.

Voor Bottas was de race al na vijf ronden voorbij. “Het was mijn dag niet”, moppert de Fin die in de kwalificatie gehinderd werd door een ophangingsprobleem en in de wedstrijd wegens hetzelfde euvel – al had het wel een andere aanleiding – dus al vroeg moest stoppen.

In de race liep Bottas schade aan zijn achterwielophanging op door contact bij de start. Hij ging daarna naar de pits en nam met het team de gok gelijk van intermediates op slicks over te stappen, maar dat pakte verkeerd uit. “We verloren daardoor veel tijd, maar aan het eind van de rit maakt dat niet uit, want door de schade aan de ophanging moest ik hoe dan ook opgeven.”

Ook bij Massa ging het mis bij de start. “Er gebeurde van alles in de eerste bocht. Ik was betrokken bij een incident waarbij de rechterkant van mijn auto beschadigd raakte.” Massa verloor ook gelijk veel plekken, maar maakte daarna naar eigen zeggen snel tijd goed, totdat een probleem met een demper hem na 23 ronden tot stoppen noopte. “Teleurstellend. Het was sowieso geen best weekend, dus we moeten ons maar op de volgende race richten.”