Lewis Hamilton en Valtteri Bottas doen het volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff altijd goed in Canada, dus hij weet dat het aan het team is ze in staat te stellen goed te scoren.

Hamilton viert zijn overwinning in 2016. De Brit won vaker wel dan niet in Canada, met vijf zeges uit negen deelnames.

Dat laatste hebben Hamilton en Bottas er de afgelopen jaren zeker gedaan. Hamilton won de race op het Circuit Gilles Villeneuve de afgelopen negen jaar vijf keer, waaronder in 2015 en 2016. Bottas stond er de afgelopen twee jaar, toen nog in dienst van Williams, telkens als derde op het podium.

“Het wordt een interessant weekend”, verwacht Wolff aldus. “Het zou voor ons als team wel eens lastig kunnen worden vanwege de lay-out van het circuit, maar daar staat dus tegenover dat het een baan is die Lewis en Valtteri goed ligt.”

“Het draait er voor ons dus om ons huiswerk goed te doen, zodat we onze coureurs de auto kunnen geven die ze nodig hebben om succesvol te zijn”, weet Wolff, die na de vorige race – in Monaco – nog erkende dat Mercedes in zijn ogen niet langer de grote favoriet is, maar de underdog naast Ferrari.

De nukkige W08-bolide van dit jaar levert Mercedes en Wolff de nodige hoofdpijn op.

“Ferrari beschikt gewoon over een erg goed totaalpakket en het is aan ons de uitdaging aan te gaan en weer te bewijzen dat wij het te kloppen team zijn. Met nog veertien races voor de boeg, is er hoe dan ook nog niks verloren.”

“De race in Canada is een kans om terug te slaan met een sterk resultaat en hopelijk ook om antwoorden te vinden op de lastige vragen waar we nog mee zitten”, doelt hij op Mercedes’ strubbelingen met de set-up en het goed aan de praat krijgen van de banden dit jaar.