Mercedes-teambaas Toto Wolff claimt dat zijn team nu de underdog is in de titelstrijd met Ferrari. De Zilverpijlen hebben in tegenstelling tot de Scuderia grote moeite met de Pirelli-banden van dit seizoen.

“Ja, wij zijn de underdog”, zegt Wolff op de website van Formula 1. “We moeten een inhaalslag maken. Dat is de realiteit op dit moment. Ferrari heeft een auto waarin beide coureurs het goed doen. Dat is voor ons tot nu toe anders gebleken. We hopen dat de Grand Prix van Monaco onze slechtste race van het seizoen was.”

Wolff weet waar het probleem ligt, namelijk de omgang met de banden van Pirelli. “Het gaat er allemaal om dat je de banden in het juiste window kan plaatsen”, meent de Mercedes-teambaas. “We hebben een snelle auto, maar we gaan niet goed met de banden om. We hebben een fantastische prestatie van Valtteri in Sotsji gezien, maar we konden die prestatie niet reproduceren op de auto van Lewis. Andersom was Lewis geweldig in Barcelona, maar was Valtteri weer minder. Zo gaat het al het hele seizoen.”

Wolff

“Ferrari verdiende de overwinning in Monaco, want zij hadden de snelste auto”, meent Wolff.

“Ik ben ervan overtuigd dat we de banden beter zullen begrijpen als we meer data en meer kilometers op de teller hebben. Ik weet niet of we nog meer moeilijke weekenden voor de boeg hebben, maar ik denk wel dat het ons voor de wind zal gaan, als het seizoen vordert.”

“Ik houd wel van de rol van underdog, want iedereen juicht altijd voor de underdog”, besluit Wolff met een glimlach.