Valtteri Bottas heeft het in zijn eerste maanden bij Mercedes beter gedaan dan verwacht, zegt teambaas Toto Wolff, volgens wie Lewis Hamilton ondertussen perfect op z’n plek en in z’n vel zit.

Bottas werd pas in januari van dit jaar aangesteld als Mercedes-coureur, nadat Nico Rosberg eind 2016 met de wereldtitel op zak met pensioen ging. Het gaf Bottas weinig tijd om aan het team te wennen, maar volgens Wolff ‘zou je dat niet zeggen’. “Valtteri staat er hier goed voor”, zegt hij dan ook.

“Hij heeft onze verwachtingen overtroffen in deze eerste zeven races”, prijst Wolff de Fin. “Hij heeft op pole gestaan, een race gewonnen en Lewis Hamilton zowel op zaterdag als zondag uitgedaagd. Het gaat er voor nu om dat regelmatig, week na week te doen, maar ik twijfel er niet aan dat Valtteri dat kan.”

Bottas en Hamilton vormen vooralsnog een goed duo.

Hamilton & de W08
Behalve voor Bottas heeft Wolff ook lof voor Hamilton. De Brit zit volgens de Oostenrijker beter in zijn vel en beter op zijn plek bij Mercedes dan ooit. “Dat zeg ik niet alleen omdat hij in Canada zo’n geweldig weekend had, maar omdat hij zo goed omgaat met tegenslag.”

“Dat kenmerkt de echte toppers: als de strijd zwaar wordt, zetten zij snel de knop om en halen ze het maximale uit hun mogelijkheden.” Dat is iets dat dit jaar belangrijk is, nu Mercedes een aantal lastige weekends heeft gekend en rivaal Ferrari het team het vuur aan de schenen legt, weet Wolff.

“Als je een slechte dag hebt, kun je bij de pakken neerzitten of de schouders eronder zetten en sterker terugkomen. Wij hebben dat laatste gedaan, en van de slechte dagen leer je meer dan van de goede”, toont Wolff zich onder de indruk van de recente veerkracht van het team en haar manschappen.

De Mercedes W08 blijft immers ‘lastig’, zoals Wolff het noemt: “We hebben de W08 gekscherend een diva genoemd, maar het is een goede auto. Soms lastig, ja, maar we moeten dat gewoon accepteren en ermee leren omgaan. Ik geloof namelijk dat onze auto alsnog de snelste op de grid is.”