*

Wolff: ‘Bottas geen tweede rijder’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 juli 2018 13:41

Wolff: ‘Bottas geen tweede rijder’
Sutton Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff noemde het optreden van Valtteri Bottas in Hongarije de perfecte race in een ondersteunende rol, maar benadrukt dat hij Bottas daarmee niet als tweede rijder wilde bestempelen.

“Ik bedoelde er alleen maar mee dat Valtteri een ideale wingman was in hoe hij Lewis rugdekking gaf. Ik had het niet over het kampioenschap”, legt Wolff uit. “In het WK hebben we geen nummer één en twee, het ging puur over zijn race.”

Volgens Wolff was de Grand Prix van Hongarije Bottas’ “beste race in zijn twee jaar bij ons”. De teambaas was met name onder de indruk van hoe lang Bottas door kon rijden op oude banden en lange tijd de Ferrari’s achter zich wist te houden. “Dat was ronduit verrassend.”

Bottas liet direct na de race weten dat hij een eerdere uitspraak van Wolff over zijn optreden als wingman als ‘pijnlijk’ had ervaren en hij het er met de teambaas over wilde hebben, maar verduidelijkte later dat dit volgens hem toch niet nodig was.

“Ik was teleurgesteld met het resultaat van mijn race en zag alles even negatief in. Ik weet echter wat hij bedoelde”, Twitterde Bottas. “In een identieke situatie, zou hij hetzelfde over Lewis hebben gezegd. We zijn gelijken binnen het team, daar ben ik honderd procent van overtuigd.”

Hamilton gaat aan kop in het WK met 213 punten, Bottas staat vierde met 132. Hamilton heeft dit jaar al vijf races gewonnen, tegenover nul voor Bottas. Het kwalificatieduel staat 7-5 voor Hamilton. Bottas heeft daarentegen ook de nodige pech gehad in de eerste seizoenshelft.

Lees meer over

Bottas Mercedes Wolff