*

Wolff: ‘Bottas weet wat hem te doen staat: op Hamiltons niveau zitten’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 januari 2019 10:42

Wolff: ‘Bottas weet wat hem te doen staat: op Hamiltons niveau zitten’
Mercedes

Valtteri Bottas weet ‘exact’ wat hem in 2019 te doen staat om zijn Mercedes-zitje te behouden voor 2020, zegt teambaas Toto Wolff: “Hij moet op hetzelfde niveau presteren als Lewis Hamilton.”

Bottas’ plek bij Mercedes staat eigenlijk al voor de start van het nieuwe seizoen onder druk, als gevolg van zijn grotendeels tegenvallende tweede seizoenshelft in 2018 en het feit dat Mercedes in juniorcoureur Esteban Ocon al een mogelijke vervanger heeft klaarstaan – los van welke andere coureurs er nog op de markt komen voor 2020.

Om zijn zitje te behouden moet Bottas zich dus verbeteren en de Fin moet de pech van afgelopen jaar daarbij achter zich laten en op gelijke voet staan met teamgenoot Hamilton, vertelt Wolff aan Autosport. “Hij weet zelf ook heel goed dat dat moet, maar Valtteri heeft het ook in zich dat te doen.”

Lees ook: Wolff: ‘Mercedes staat vierkant achter Bottas’

Natuurlijk wordt dat niet makkelijk, erkent Wolff, want Hamilton is vijfvoudig wereldkampioen en wist vorig jaar ogenschijnlijk een hoger niveau dan ooit te halen. Maar: “Dat Lewis beter is geworden, betekent gewoon dat Valtteri zich ook moet verbeteren – maar ik heb hem dat ook constant zien doen”, toont Wolff vertrouwen in de coureur die hij al jaren kent. Voor Bottas in 2017 naar Mercedes kwam en Wolff hem als teambaas onder zich kreeg, maakte hij namelijk deel uit van Bottas’ management.

“Valtteri moet komend seizoen vanaf het begin met Lewis en de andere coureurs vooraan meedoen om het kampioenschap”, vervolgt Wolff, die denkt dat een goede start het verschil kan maken. “Hij kan races winnen, dat heeft hij al bewezen. Zelfs in 2018, al zorgden pech of de omstandigheden ervoor dat hij met lege handen bleef staan. Als hij echter het momentum mee heeft en meedoet om de titel, denk ik dat hij het WK ook kan winnen.”

Lees ook: Bottas maakt rallydebuut in januari: ‘Een hele nieuwe ervaring’

Lees meer over

Bottas Mercedes Wolff

Gerelateerd