*

Wolff: ‘Doorgaan met Bottas vrijwel vanzelfsprekend’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Wolff: ‘Doorgaan met Bottas vrijwel vanzelfsprekend’
Sutton Images

Het is voor Mercedes bijna vanzelfsprekend in 2018 verder te gaan met Valtteri Bottas, maar met oog op de langere termijn gaat teambaas Toto Wolff er van de zomer toch nog even over nadenken.

Bottas, die na tien races derde in het WK staat, met twee zeges achter zijn naam, tekende afgelopen winter een contract voor één seizoen bij Mercedes. Inmiddels lijkt de Fin echter zo goed als zeker op, in ieder geval, een tweede jaar bij het team te kunnen rekenen.

Bottas en Mercedes-teambaas Wolff.

“Doorgaan met Bottas is vrijwel vanzelfsprekend, een no-brainer“, zegt Wolff, die desondanks aangeeft dat hij nog wel wat wil ‘puzzelen’, vooral wat betreft hoe de rijdersmarkt er in de toekomst uit zal zien. “Het gaat niet alleen om 2018, we moeten ook al vooruitkijken naar 2019 en 2020.”

“Er zijn dan misschien weer andere opties en kansen”, denkt Wolff, die verwacht dat zich tijdens zijn puzzelwerk wel een soort logica zal ontvouwen. “Ik wil daarom in de zomerstop, ergens op een strand, eens goed nadenken over wat het beste is voor het team.”

Bottas zelf vertelde eind vorige maand nog dat hij verwacht spoedig met Mercedes om de tafel te gaan om naar de toekomst te kijken. De coureur uit Nastola verklaarde geen haast te hebben en ook niet met andere teams te spreken, aangezien hij het liefst verder wil met Mercedes.

Lees meer over

Bottas Mercedes Wolff