Mercedes mag dan wel verder kijken, Valtteri Bottas denkt alleen aan Mercedes. De Fin spreekt niet met andere teams en hoopt spoedig met Mercedes om de tafel te gaan.

Mercedes-teambaas Toto Wolff erkende eerder deze week dat Bottas in een wat ongemakkelijke situatie zit bij het Duits-Engelse team, aangezien hij alleen een contract voor dit jaar heeft. Bottas zelf maakt zich echter niet druk.

De Fin is het uit zijn Williams-jaren wel gewend om zijn toekomst te moeten vechten. “Het voelt in die zin heel normaal voor me, ook omdat ik de afgelopen jaren in de zomer ook nog niet wist wat het volgende jaar zou brengen.”

Bottas geeft daarbij aan wel een idee te hebben van hoe Mercedes deze situatie benadert. “Ik weet wanneer ze dingen op orde willen brengen, maar dat is tussen het team en mij.”

“Wanneer ik zal weten waar ik aan toe ben, dát weet ik niet. Het is ook een flexibele situatie, maar zoals gezegd heb ik geen haast”, zegt Bottas, die het verder ‘nog wat vroeg’ noemt, maar wel verwacht binnenkort in gesprek te treden.

“Uiteindelijk wil je als coureur namelijk wel weten waar je aan toe bent.” Wat hij wil, is duidelijk: “Nog lang bij Mercedes blijven, dat is mijn doel en daar werk ik elke dag hard voor.”

Bottas kijkt vooralsnog dan ook niet verder dan het Duits-Engelse team. Gevraagd of hij met andere renstallen spreekt, is zijn antwoord een kort maar duidelijk: “Nee.”

Duidelijk kan Bottas ook zijn wanneer hem wordt gevraagd wat hij zou doen als hij teambaas zou zijn en een coureur als nieuwkomer bij het team in zijn eerste zeven races daarvoor een pole zou pakken en één keer zou winnen, zoals Bottas dit jaar heeft gedaan. “Die zou ik houden, natuurlijk!”, lacht hij.