*

Wolff geeft Hamilton met gerust hart vrijheid: ‘Hij neemt geen onnodige risico’s’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

10 november 2019 11:00

Wolff geeft Hamilton met gerust hart vrijheid: ‘Hij neemt geen onnodige risico’s’
Motorsport Images

Volgens zijn teambaas Toto Wolff heeft het geen zin om te proberen Lewis Hamilton tegen te houden, hij gaat toch zijn eigen gang. Die vrijheid geeft hij hem ook met een gerust hart. ”Want Lewis is intelligent genoeg om geen onnodige risico’s te nemen.”

In een interview met FORMULE 1 vertelt Wolff onder andere over het leven van Hamilton naast de baan. Hamilton gaat naar alle waarschijnlijkheid in december op de motor stappen van MotoGP-legende Valentino Rossi. Daarnaast toonde Hamilton interesse in een duel op een MotoGP-motor met Marc Márquez, zesvoudig wereldkampioen in zijn discipline. Wolff zou de zesvoudig wereldkampioen toestemming geven voor zo’n uitstapje.

In Editie 16 van FORMULE 1 Magazine spreken we met Lewis Hamilton, Toto Wolff en kun je ook een portret lezen van Lewis de Wereldverbeteraar. Editie 16 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.

‘Wie is niemand?’
”Als hij het gevoel heeft dat hij dat kan, moet hij ervoor gaan. Hij weet dat hij nog races en kampioenschappen te winnen heeft in de Formule 1, dus hij gaat geen grote risico’s nemen. Hij is heel intelligent en weet wat hij doet, gaat nooit over de limiet. Mocht hij na afloop van het seizoen toch een vinger of pols blesseren, dan is dat geen ramp. Het geneest wel weer. Je kunt hem toch niet tegenhouden”, aldus Wolff.

De Oostenrijker geeft een voorbeeld van één van die uitstapjes van de Brit vorig jaar. Hamilton stapte toen op de motor in Jerez, wat niet helemaal vlekkeloos verliep. ”Vorig jaar is hij ook gaan motorracen zonder dat we het wisten. Ik kon een engineer niet te pakken krijgen en toen hij eindelijk terugbelde klonk hij hakkelig. Toen ik vroeg wat hij in hemelsnaam aan het doen was, zei hij dat ze in Jerez waren, dat het afgelopen was en dat er niemand gewond was. Wie is niemand? Bleek Lewis daar te zijn en hij was al twee keer gevallen. Op een foto zag je dat zijn motor doormidden was”, aldus Wolff.

Lees ook: Hamilton klaar voor strijd met ‘jonkies’ Verstappen en Leclerc: ‘Ik pas me aan’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

Eelco den Boer (1981) raakte bevangen door het autosportvirus bij de Masters of F3. Hij werd direct abonnee toen er een Formule 1-tijdschrift op de markt kwam en voegde zich via een eclectische omweg in 2010 bij de redactie. Als coördinator brengt hij alles op de juiste plek, maar soms mag hij zelf ook op locatie aan de slag. Hij woonde 40 GP’s bij en heeft een zwak voor underdogs. Tevens is hij achtvoudig curlinginternational.

Lees meer over

Hamilton Mercedes Wolff

Gerelateerd