Lewis Hamilton pakte in Austin zijn langverwachte zesde wereldtitel en dus staat de nieuwe editie van FORMULE 1 bijna volledig in het teken van de kersverse wereldkampioen. We spraken Hamilton zelf ook uitgebreid over zijn toekomst en bijvoorbeeld zijn strijd met jonkies zoals Max Verstappen en Charles Leclerc. 

Zij en ook Lando Norris, Alexander Albon en George Russell zijn er op gebrand Hamilton van zijn troon te stoten. “Ze willen het waarschijnlijk niet toegeven, maar dat is nou eenmaal zo als je jong bent. Toen ik jong was reed ik tegen Fernando Alonso en was hij mijn doel. Maar ze doen het geweldig. Ze zijn van een heel andere tijd en hun rijstijl is anders.”

Lees ook: In beeld: Kampioensfeest Mercedes en Lewis Hamilton in Brackley

In Editie 16 van FORMULE 1 Magazine spreken we met Lewis Hamilton, Toto Wolff en kun je ook een portret lezen van Lewis de Wereldverbeteraar. Editie 16 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.

‘Waarschuwingsvlag nog nooit eerder gezien’
En daar botst het weleens, Hamilton en Verstappen kwamen elkaar al een paar keer tegen, met Leclerc was er het gevecht op het randje in Monza. “Ze zijn het gewend om aanvallend te rijden en zijn in staat om dingen te doen die wij nooit mochten doen, zoals van je lijn afwijken onder het remmen. Ze komen er altijd mee weg, terwijl dat eerder niet het geval was.”

Leclerc dreigde in Monza uitgeremd te worden door Hamilton en liet minieme ruimte over voor de Mercedes-coureur die eventjes op het gras terechtkwam. Het kwam Leclerc op een waarschuwing te staan.”Die zwart-witte waarschuwingsvlag, die ik heb nog nooit gezien in de Formule 1. Ik ben flexibel, kan me aanpassen aan wat dan ook en kan in alles racen. Ik heb er dus geen last van.”

Lees ook: Verstappen not amused na incident met Hamilton: ‘Gewoon niet doen’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.