*

Verstappen not amused na incident met Hamilton: ‘Gewoon niet doen’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

3 november 2019 00:28

Verstappen not amused na incident met Hamilton: ‘Gewoon niet doen’
Motorsport Images

Het lijkt toch wel een beetje te broeien tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Waren er na Mexico en afgelopen donderdag al wat verbale steekjes, in Q2 kwam het bijna tot een aanrijding tussen de twee. Dat gebeurde toen ze aan het eind van hun outlap knokten om een plekje om hun vliegende ronde te beginnen.

Verstappen reed op dat moment in de laatste sector achter Danill Kvyat, hij kreeg van zijn engineer te horen wie er nog voor hen rijden. “Pak je ruimte maar rem niet te veel af”, krijgt hij nog mee. Bij uitkomen van bocht 15 lijkt Verstappen het al aan te zien komen, Lewis Hamilton snelt langs de Red Bull die op dat moment meteen de achtervolging inzet. Bij het insturen van bocht 19 zet Verstappen zijn auto bijna naast Hamilton die op zijn beurt ook Kvyat wil passeren.

Lees ook: Hamilton verwachtte torpedo-actie van Verstappen: ‘Laat altijd wat meer ruimte bij hem’

Verstappen gaat vol in de ankers en ook Hamilton blokkeert een wiel, Verstappen rijdt aan de binnenkant van de bocht kort over het gras en passeert Hamilton. De Brit laat daarna ook Kvyat weer passeren voordat hij aan zijn vliegende ronde begint. Verstappen is not amused: “Lewis verknalde het voor ons, dat was zijn schuld!”, briest hij op de radio.

‘Als je mij verziekt, verziek ik jou ook!’
Na afloop ging Verstappen voor de camera’s van Ziggo Sport nog op het incident in: “Weet je wat het is, iedereen accepteert op een gegeven moment wie er voor hem rijdt en we bleven allemaal zo rijden. Maar Lewis rijdt dan gewoon door. Het interesseert hem niet, ik weet niet wat het is. Of arrogant?”

“Dan denk ik op gegeven moment bij mezelf: ‘Als hij mij inhaalt, flikker maar op!’ Als je mij verziekt, verziek ik jou ook. Gelukkig was het niet in Q3 ofzo, ik had mijn tijd al neergezet en hij ook. Maar dat moet je gewoon niet doen, daar is uiteindelijk niemand blij mee.”

Lees ook: Verstappen: ‘Opmerkingen van Hamilton en Vettel niet bijster respectvol’