Lewis Hamilton had niet verwacht te winnen in Mexico en is blij dat het toch gelukt is ondanks alle schermutselingen in de beginfase. Die had hij wel verwacht. “Ik rekende erop dat Verstappen iets zou proberen.”

Hamilton is vergevingsgezind voor Sebastian Vettel die hem direct na de start opzij duwde. Hij gelooft de lezing dat de Ferrari-coureur hem simpelweg niet had gezien. Door die actie werd Hamilton omringd door andere auto’s, waaronder de Red Bull van Max Verstappen.

“Ik dacht al dat hij me op enig moment zou torpederen”, vertelt Hamilton. “Als hij in de buurt is, laat ik altijd wat extra ruimte. Dat is het slimste om te doen. Maar op dit punt was er weinig ruimte om te geven. Het was wel even billenknijpen.”

Zowel Hamilton als Verstappen moest uitwijken over het gras. “Ik kreeg ook nog een tikje van achter en reed bijna tegen Seb aan. Maar ik kwam gelukkig weer op het juiste pad.”

Lees ook: Hamilton wint Mexicaanse GP, titel moet nog even wachten

Gevraagd of hij Verstappen anders benadert dan andere coureur antwoordt Hamilton resoluut: “Ja! Alle coureurs zijn anders. Sommigen zijn agressiever dan anderen en de een is dat op een slimme manier en de ander een beetje minder doordacht. Bij Max is het waarschijnlijker dat er contact is. Niet bewust, maar zo gaat het nu eenmaal.”

Sebastian Vettel is het daar volmondig mee eens. “Kopieer en plak zijn antwoord maar”, zegt hij als hem dezelfde vraag wordt voorgelegd.

Lees ook: Verstappen over touché met Bottas: ‘Misschien zag hij me niet op tijd’