*

Verstappen over touché met Bottas: ‘Misschien zag hij me niet op tijd’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

27 oktober 2019 22:55

Verstappen over touché met Bottas: ‘Misschien zag hij me niet op tijd’

De RB15 had vandaag de potentie om mee te doen om de overwinning maar een ongelukkige openingsfase gooide roet in het eten van Max Verstappen. De Nederlander finishte uiteindelijk op grote achterstand als zesde, uiteindelijk het maximale resultaat. 

Verstappen had het in de openingsfase meteen aan de stok met de twee Mercedessen. In de eerste twee bochten was er een hard gevecht met de latere winnaar Lewis Hamilton. “Ik had een goede start, zat aan de binnenkant maar toen ging Lewis buitenom. Voor bocht 2 remde hij vervolgens heel diep in waardoor ik moest uitwijken en uiteindelijk op het gras terecht kwam.”

Lees ook: Vettel voelde druk van Bottas: ‘Ik kon niet eens aan Hamilton denken!’

Eerste hobbel voor Verstappen in bocht 2, hij moet uitwijken voor Lewis Hamilton en het gras op. Foto: Motorsport Images

De Nederlander verloor daardoor een paar plekken, kwam achter Valtteri Bottas terecht maar kon meteen het gevecht met de tweede Mercedes aangaan. Hij probeerde het uiteindelijk op een ongebruikelijke plek, in het stadion. “Het is een brede bocht, het pas makkelijk daar. Maar toen ik er naast zat, zag ik dat hij ging insturen. Misschien zag hij me niet op tijd maar ik voelde een tik op mijn achterband en dat was het eigenlijk. Ik moet een hele ronde met een lekke band rijden, verloor veel tijd en dan is het een moeilijke wedstrijd. Ik heb uiteindelijk 65 ronden moeten doorrijden, ik heb er het beste van gemaakt na een slecht begin.”

Uiteindelijk was poleposition beter geweest”
Verstappen moest achteraan overnieuw beginnen en wist er nog een zesde plek uit te slepen. “De auto was wel heel snel, dat kun je alleen niet laten zien als je zo snel op anderen banden moet rijden. We hadden voor de overwinning mee moeten doen. Uiteindelijk was het misschien altijd beter geweest om als eerste te starten. Dan blijf je uit de problemen, de rest was gewoon een samenloop van omstandigheden.”

Verstappen reed gisteren aanvankelijk naar een poleposition maar raakte deze kwijt na een straf voor het negeren van gele vlaggen. Een strafprocedure die in gang gezet leek te zijn toen hij op de persconferentie toegaf niet van zijn gas te zijn gegaan nadat Bottas was gecrasht. Zondag na de race werd hij gevraagd of hij spijt heeft van zijn uitspraken: “Je kan er altijd van leren. Ik heb niks gelogen, ik heb eerlijk gezegd wat ik had gedaan. (…) ”Natuurlijk had ik van het gas moeten gaan, maar dat geldt voor iedereen. Vettel deed dat, maar één zilveren auto  niet. En die krijgt dan geen straf. Daar baal ik van.””

Lees ook: Leclerc baalt na missen podium: ‘Mijn tweede stint was niet goed’