Charles Leclerc begon na de gridstraf van Max Verstappen vanaf pole in Mexico, maar de Monegask eindigde uiteindelijk buiten het podium. Vooral zijn tweede stint op de mediums ging niet zo goed, merkt Leclerc op. 

Leclerc maakte al relatief vroeg in de race zijn eerste pitstop, waarbij hij van de mediums naar de mediums ging. De Monegask moest daardoor nog minimaal één pitstop maken om aan het bandenreglement te voldoen. In de tweede stint op de mediums was Leclerc niet sterk, maar op de harde band leek hij nog voor het podium te kunnen vechten.

”Mijn tweede stint was niet goed”, zegt Leclerc tegen Sky Sports. ”De mediums voelden niet zo goed als in de eerste stint. We wisten toen dat we voor twee pitstops moesten gaan, terwijl de rest het bij één pitstop liet. We wilden verdedigen ten opzichte van Albon en dat was wel gelukt”, aldus Leclerc.

Bij zijn tweede pitstop ging het rechtsachter fout, waardoor Leclerc kostbare tijd verloor. ”Er is nog veel werk aan de winkel, zeker in de race. De laatste tijd zien we dat het in de race niet zo goed gaat als in de kwalificatie”, aldus Leclerc.

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto had het team de eenstopper moeten overwegen voor Leclerc. ”Onze enige fout was dat we niet de eenstopper overwogen. Normaliter neem je die gok niet als je aan de leiding ligt. Achteraf gezien was die eenstopper natuurlijk de beste strategie. De tweede stint van Leclerc was niet goed en hij pushte te veel”, aldus Binotto.

Foto: Motorsport Images