Williams-bestuurslid Toto Wolff sluit uit dat er tijdens het lopende seizoen een stoelendans zal ontstaan bij het team uit Grove en weerspreekt verder dat de huidige coureurs er niet het maximale uit halen.

Williams heeft Pastor Maldonado en Bruno Senna dit jaar als racecoureurs in dienst, maar heeft daarnaast ook nog een goed alternatief achter de hand in de vorm van testrijder Valtteri Bottas.

Van Bottas wordt al veelvuldig gezegd en geschreven dat hij goede kans maakt om in 2013 promotie te maken naar een racezitje, terwijl er daarnaast ook wordt gespeculeerd dat hij mogelijk dit jaar al races mag rijden.

In gesprek met het Speed Week weerspreekt Wolff echter dat er dit jaar al een coureur vervangen wordt bij Williams, waarna hij er tegenover het Oostenrijkse Motorline ook nog aan toevoegt dat het nog ’te vroeg’ is om al een beslissing te nemen voor 2013.

Wolff laat verder nog optekenen dat hij het niet eerlijk vindt dat er in de media vaak wordt gesuggereerd dat meer ervaren coureurs meer uit de Williams FW34 zouden kunnen persen dan Maldonado en Senna: “Die vraag is net zo moeilijk te beantwoorden als de vraag of Ferrari’s bolide zo goed is als wat Fernando Alonso ermee presteert, of dat hij zo goed is als wat Felipe Massa ermee doet”, stelt Wolff.

“Wij hebben gezien dat Maldonado in Spanje wist te winnen, maar het valt niet te zeggen of dat door Pastor komt of louter door de auto. Om diezelfde reden is het dus ook niet vast te stellen – of in ieder geval nog te vroeg in het seizoen om vast te stellen – of onze auto een echte topper is die een topcoureur verdient of niet.”