Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt niet dat rivaal Red Bull zal afzakken door het aanstaande stapje terug dat de hoog aangeschreven technisch directeur Adrian Newey later dit jaar zal doen.

Newey en Red Bull maakten tijdens het raceweekend in Canada bekend dat Newey later dit jaar een stapje terug doet en niet langer dagelijks als technisch directeur bij het team betrokken zal zijn.

Newey blijft echter verbonden aan Red Bull en zal zijn (oud-)collega’s op de technische afdelingen van het team als mentor blijven begeleiden met advies en alle hulp die ze nodig hebben, wat voor Wolff reden is om niet op een terugval van Red Bull te rekenen.

“Adrian zal nog steeds bij Red Bull rondlopen, ook al is dat binnenkort in een meer adviserende rol. Hij zal dus niet definitief van het toneel verdwijnen en ik twijfel er niet aan dat hij – aangezien hij enorm competitief is ingesteld – er al het mogelijk aan gaat doen om ze te helpen hun auto weer goed genoeg te maken om races te winnen”, zegt Wolff tegen Autosport.

Newey
Newey zelf vertelt op zijn beurt aan dezelfde publicatie dat hij denkt dat hij zijn ‘opvolging’ goed genoeg heeft geregeld en dat het Red Bull inderdaad niet zal schaden dat hij zich binnenkort primair op niet Formule 1-gerelateerde projecten voor Red Bull gaat richten.

“Er lopen veel getalenteerde mensen bij ons rond in Milton Keynes, die we de laatste jaren goed hebben opgeleid en klaargestoomd. Ik ben er natuurlijk voor ze als ze hulp willen of nodig hebben, maar hopelijk verloopt de overgang zonder problemen en blijft onze technische afdeling zich verder ontwikkelen”, aldus Newey.