Als hij een goede dag heeft, is Lewis Hamilton niet te verslaan. Dat meent Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Lewis Hamilton heeft zes van de laatste zeven races gewonnen en gaat, nadat hij na vijf races nog tegen een achterstand van 43 punten aankeek, inmiddels met negentien punten voorsprong op teamgenoot Nico Rosberg aan de leiding in het WK.

“Lewis heeft een geweldige reeks achter de rug”, constateert Wolff dan ook. “Hij is enorm snel en getalenteerd en hij is, denk ik, onverslaanbaar als hij een goede dag heeft.”

Dat klinkt als zeer slecht nieuws voor Hamiltons teamgenoot en titelrivaal Rosberg, maar volgens Wolff is het ook weer niet zo zwart-wit: “Lewis is natuurlijk een mens en heeft dus ook slechte dagen, terwijl dit verder een mechanische sport is. Daarom wint hij ook niet elke race.”

www.sutton-images.com Race retiree Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 and Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport. Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Race Day, Sunday 21 September 2014.

Wolff is er zeker van dat Rosberg terug zal slaan.

“Ik vind de strijd tussen Lewis en Nico en de manier waarop het over en weer tussen ze gaat verder heel leuk. Hoe ze telkens terug weten te komen, is bovendien zeer knap”, vindt Wolff, die dus ook zeker verwacht dat Rosberg weer terug zal slaan: “Absoluut.”

“Hij begon dit jaar geweldig en presteerde eind 2015 ook top. Nico is mentaal bovendien ijzersterk, dus ik reken erop dat hij er na de zomerstop, in Spa, weer staat. Ik ben benieuwd hoe deze strijd, waarin het momentum zo veranderlijk is, verder gaat. Met nog negen races te gaan, is alles nog mogelijk.”

Rosberg zelf voelt zich ondanks de uitkomst van de laatste races zeker niet verslagen. “Ik ben altijd op m’n best na lastige momenten. Ik heb dat keer op keer voor mezelf bewezen. Ik maak me geen zorgen.”