*

Wolff: ‘Meest flexibele team zal dit jaar winnen, het wordt zwaar’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

12 maart 2019 13:29

Wolff: ‘Meest flexibele team zal dit jaar winnen, het wordt zwaar’
Motorsport Images

Merecedes-baas Toto Wolff lijkt de ontstane underdog-positie te blijven koesteren. In zijn vooruitblik op het openingsweekend houdt Wolff zich op de vlakte en blijft hij benadrukken dat dit het moeilijkste jaar ooit wordt voor de Zilverpijlen. 

Na vijf jaar Mercedes-overheersing staat het team van Wolff aan de vooravond van een mogelijk historisch jaar. Niet eerder wist een team zes jaar op rij de dubbel te winnen, zelfs het Ferrari van Michael Schumacher is dat niet gelukt. “En dat het niet eerder gebeurd is, zegt dat het heel moeilijk is”, stelde Wolff al in de eerste testweek in Barcelona.

Lees ook: Toto Wolff waarschuwt: ‘Hamilton is in superstaat, fitter dan ooit’

De tests lijken te wijzen op een voorsprong van Ferrari, een lezing die in het Mercedes-kamp gretig in stand wordt gehouden. “Vorig jaar hebben we alles moeten geven om de strijd te winnen. Gebaseerd op wat we nu weten, wordt het dit jaar nog veel moeilijker. We zullen op de limiet werken, een vooruitzicht waar iedereen enthousiast over is.”

Concurrent Ferrari krijgt na de getoonde snelheid in Barcelona voorlopig de favorietenrol toebedeeld maar Wolff waarschuwt: “Een Formule 1-seizoen draait niet alleen maar om wie het snelste is in de eerste race. Met het nieuwe reglement dit jaar gaat het om wie zich het beste aanpast en wie de uitdagingen van het jaar weet te overwinnen. Het meest flexibele team wint dit seizoen.”

“We hebben historisch gezien aangetoond dat we snel en flexibel zijn en elke curveball aankunnen, we zijn er klaar voor en kijken uit naar een nieuwe achtbaan dit jaar. Het is eindelijk tijd om te racen. Iedereen in Brackley en Brixworth heeft zoveel energie in de auto gestopt. We zijn blij om eindelijk de competitie aan te gaan op de baan in Melbourne.”

Lees ook: Hamilton: ‘Het gat is geen seconde meer, de rest zit dichter bij de top drie’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

Kwam via het voetbal en het 'grote mensennieuws' terecht bij FORMULE 1. Verbaast zich dagelijks over de racewereld en probeert dat zo goed mogelijk op te schrijven. Senna-aficionado, de Braziliaan leerde hem als jochie de sport waarderen maar ook de harde les van de dood.  Vergeef hem van tijd tot tijd zijn sarcasme, hij bedoelt het allemaal zo slecht niet.