Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat de auto “gewoon afgestemd moet worden” om er echt alles uit te kunnen halen wat erin zit. 

Hoewel Mercedes in China en Rusland de overwinning pakte en zelfs eerste staat in het constructeurskampioenschap, weet het dat het team van Ferrari beter om kan gaan met de banden van dit seizoen. Bij de Grand Prix van Spanje dit weekend neemt Pirelli de drie hardste compounds mee naar het circuit. De Mercedes rijdt niet heel lekker op die banden, maar er is voor Wolff geen reden tot paniek.

“Ik denk niet dat er een bepaald patroon is”, refereert hij aan de bandenslijtage. “De verschillen tussen de compounds zijn minimaal. Er zijn zo veel zaken waar je rekening mee moet houden om in het window te blijven. Eén ding is duidelijk: we hebben een erg snelle auto, een snelle kwalificatie-auto. We moeten ‘m alleen een beetje goed afstemmen.”

Volgens Wolff is het wat betreft de beste auto onmogelijk om te kiezen tussen Ferrari en Mercedes. “Het zit dicht bij elkaar, heel erg dicht bij elkaar zelfs”, meent de Oostenrijker. “Ferrari kwam met een goede auto de winter uit die goed past bij Sebastian Vettel. We moeten gewoon zo goed mogelijk ons best doen, zoals met Valtteri (Bottas, red.) in Rusland. Dan kunnen we meedoen.”