Mercedes heeft sinds het begin van het seizoen het gat naar Ferrari en Red Bull ‘gehalveerd’, stelt teambaas Toto Wolff. Hij was verbaasd dat Mercedes competitief was op de Red Bull Ring en verwacht dat het team in Frankrijk ook goed zal kunnen presteren.

Mercedes begon het seizoen met een grote achterstand op Ferrari en Red Bull nadat het voorgaande jaren nog een voorsprong had op de twee teams. De W13 had veel last van het porpoising en het duurde enkele races voordat Mercedes de problemen had opgelost. Nu het porpoising een kleiner probleem is geworden kan Mercedes wat meer de aansluiting vinden en heeft het zich steeds meer vooraan gemeld.

In Oostenrijk leverde het een derde en vierde plek op voor Lewis Hamilton en George Russell, die nog steeds wat tekortkwamen op Ferrari en Red Bull maar zich beetje bij beetje lostrekken van het middenveld. “We misten hier en daar een paar tienden”, stelt Wolff na de race op de Red Bull Ring. “Ik denk dat we het gat de afgelopen maanden hebben gehalveerd, we begrijpen de auto beter, maar we zijn nog steeds derde en vierde – een beetje in niemandsland.”

Lees ook: Hamilton ‘gelooft echt’ in zege voor Mercedes in 2022

Wolff wil zich echter vooral focussen op de positieve kanten van het verhaal. “Qua racepace hadden we, als we in de top zes waren gestart – wat niet het geval was – hadden we waarschijnlijk in de buurt van Max (Verstappen, red.) kunnen blijven en niet heel ver achter hem geëindigd zijn”, denkt de Oostenrijker.

Dat Mercedes zo goed zou presteren op de Red Bull Ring, kwam voor Wolff als een verrassing. “De crashes hielpen niet, dat zet je wel op een achterstand. We hadden dus niet echt verwacht dat we er competitief zouden zijn door de aard van het circuit. Het was voor ons in het verleden geen prettige plek, dus ik ben tevreden. We moeten doorzetten.”

Lees ook: Davidson ziet belangrijk voordeel voor Mercedes op langere termijn

De volgende race, op het Franse Paul Ricard, zou volgens Mercedes-simulatorcoureur Anthony Davidson, zou Mercedes een stuk beter liggen door het vlakke asfalt. Wolff sluit zich aan bij Davidson. “Paul Ricard zou wel prima moeten zijn. Het is een vlak circuit met snelle bochten, een beetje zoals Silverstone. Op papier lijkt het er in ieder geval op dat we er goed kunnen presteren.”