Mercedes-teambaas Toto Wolff maant zijn team tot kalmte. Een tegenvallend weekend in Singapore is volgens hem nog geen reden tot paniek.

“We moeten kalm blijven”, zegt Wolff, die wel erkent verbaasd te zijn over het zwakke optreden van Mercedes in Singapore. Maar hij spreekt van een ‘incident’ en geen structureel probleem. “We zijn echt niet opeens al ons vermogen kwijtgeraakt. En het lijkt me ook sterk dat de anderen opeens anderhalve seconde terreinwinst hebben geboekt.”

De banden waren volgens Wolff de boosdoener. “Het verval was enorm en dat is voor ons onbegrijpelijk”, stelt hij. “Wij menen dat het probleem gerelateerd is aan dit specifieke circuit. De banden reageren hier anders op dan op andere banen. We konden niet het gripniveau vinden dat we gewend zijn en dat verklaart de tijdsverschillen.”

“We mogen nu niet doen alsof dit niet nog een keer kan gebeuren, maar aan de andere kant moeten we nu ook niet in paniek raken”, vervolgt Wolff. “We moeten het probleem rustig analyseren en opnieuw de juiste balans zoeken. De auto is nog altijd hetzelfde en net als onze motor is die dit seizoen al sterk gebleken.”

Wolff verwacht wel meer tegenstand van Ferrari de resterende races. “In Monza was al duidelijk dat ze een stap vooruit hebben gezet met hun nieuwe motor. En ze zullen hun auto blijven ontwikkelen. Maar we moeten ook niet vergeten dat zij ook moeilijke weekend hebben gehad. In Spa waren ze bijvoorbeeld niet sterk genoeg voor het podium.”