Mercedes-teambaas Toto Wolff houdt er ‘zoals elk jaar’ rekening mee dat de dominantie van zijn team volgend seizoen wel eens voorbij kan zijn. Vooral Ferrari vormt een gevaar, stelt hij.

Dat verklaart de Mercedes-teambaas in gesprek met Motorsport.com. “Ik denk altijd dat onze glorietijd erop zit. Ik dacht het twee jaar geleden, ik dacht het vorig jaar, en nu weer.”

“Ik denk ook dat we genoeg redenen hebben om tijdens de winter sceptisch te zijn over hoe het in het volgende seizoen gaat, maar dat is ook precies de instelling die je moet hebben om je werk zelf goed te doen tussen de seizoenen door”, meent Wolff.

Wat Wolff daarbij op de Mercedes-fabrieken in Brackley en Brixworth heeft gezien, noemt hij ‘veelbelovend’: “Maar uiteindelijk liegt de stopwatch niet en gaat het erom waar je straks in maart in Melbourne staat als het nieuwe seizoen begint. Pas dan weten we of we ons werk goed genoeg hebben gedaan.”

Het grootste gevaar voor Mercedes, zo voorspelt Wolff, is Ferrari. “Zij zijn er in de winter van 2014 op 2015 in geslaagd een flinke stap vooruit te zetten en met oog op de middelen waar ze over beschikken, gaan wij er vanuit dat ze dat deze winter kunnen herhalen.”

“We nemen de dreiging van Ferrari dus zeer serieus”, benadrukt Wolff, die ondanks dat hij natuurlijk wil dat Mercedes blijft winnen ook inziet dat meer strijd vooraan het veld goed zou zijn voor de sport: “Ik denk dat dat belangrijk is voor de Formule 1. Competitie is immers alleen maar goed.”