Mercedes-teambaas Toto Wolff neemt het op voor AlphaTauri, dat na de Grand Prix van Nederland flink wat scheldpartijen en beschuldigingen over zich heen kreeg.

AlphaTauri zag zich na de Grand Prix van Nederland genoodzaakt om met een verklaring te komen nadat er op sociale media allerlei complottheorieën rondgingen. Zo zou Yuki Tsunoda, die problemen met het differentieel had, met opzet zijn auto op de baan stil hebben gezet om Max Verstappen te helpen.

Dat leidde bovendien tot scheldpartijen en beschuldigingen aan het adres van AlphaTauri, Tsunoda en Red Bulls hoofdstrateeg Hannah Schmitz. AlphaTauri nam in de verklaring afstand van de beschuldigingen van valsspelen. “Dergelijk hatelijk gedrag kan niet getolereerd worden, en beschuldigingen van valsspelen zijn onaanvaardbaar, onwaar en compleet respectloos tegenover zowel Hannah als ons.”

Lees ook: AlphaTauri reageert op complottheorieën na GP Nederland

“We hebben altijd onafhankelijk, eerlijk en met het hoogste niveau van respect en sportiviteit gestreden. Yuki had een probleem dat het team niet kon detecteren, waardoor hij de auto stilzette. Om iets anders dan dat te suggereren is beledigend en onjuist”, aldus AlphaTauri.

Mercedes-teambaas Toto Wolff neemt het op voor AlphaTauri na deze beschuldigingen van valsspelen. “De emoties liepen hoog op op de sociale media na de laatste race, maar haatdragende taal en beledigingen aan het adres van ons team en onze concurrenten horen niet thuis in de Formule 1”, benadrukt Wolff. “We strijden hard op het circuit, maar we hebben altijd respect voor onze rivalen.”