*

Wolff over Verstappen bij Mercedes: ‘Er gebeurt niks voordat we met Lewis praten’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

30 november 2019 17:29

Wolff over Verstappen bij Mercedes: ‘Er gebeurt niks voordat we met Lewis praten’
Motorsport Images

Terwijl zijn coureurs de tijdenlijst topten tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi, zijn diezelfde rijders onderwerp van gesprek. Met een heleboel coureurs die aan het einde van 2020 zonder contract zitten, inclusief beide Mercedes-rijders, liggen alle opties open. Voor Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft het stof tot nadenken.

Lees ook: Hamilton start laatste Grand Prix van 2019 vanaf eerste plaats

De toekomst van Hamilton is al het hele weekend een hot topic. Geruchten dat de Brit naar Ferrari gaat steken hardnekkig de kop op, terwijl de Brit weinig moeite doet om een overstap volledig uit te sluiten. Ook zijn huidige teambaas Toto Wolff is op de hoogte van de geruchten en hoort het lijdzaam aan. “Ik ben er oké mee”, verklaart hij tegen de pers. Om daaraan toe te voegen: “Het is een vrije wereld.”

‘Iedereen heeft doelen’
Wolff weet dat zijn coureur zijn opties aan het afwegen is en staat daar, naar eigen zeggen, achter. “Iedereen moet zijn carrièreopties kunnen bekijken en doen wat het beste is. Een snelle rijder moet altijd in de snelste wagen zitten”, verklaart Wolff. “Iedereen heeft doelen en weegt zijn opties af. Wij moeten de rijders de snelste wagen bieden.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Zwaait Hamilton binnenkort af bij Mercedes? Foto: Motorsport images.

Logischerwijs moet Wolff rekening gaan houden met vervanging van Hamilton. Pupil George Russell is een mogelijkheid. “Hij is een potentiële Mercedes-rijder, hij is niet voor niets kampioen geworden in de Formule 2 en hij laat nu ook mooie dingen zien bij Williams.”

Verstappen naar Mercedes?
Maar Russell is niet de enige optie voor Mercedes, de naam van ene Max Verstappen zingt al voor langere tijd rond als bestuurder van een zilverpijl. Wolff ontkent echter dat er al contact is geweest met de Nederlander over een stoeltje voor 2021. “Ik denk dat integriteit ontzettend belangrijk is”, begint hij. “We moeten de positie en doelen van Lewis (Hamilton, red.) respecteren voordat we een beslissing nemen. We gaan niet vissen naar rijders voordat we met Lewis hebben gesproken daarover. Die discussie heeft nog niet plaats gevonden, dat gaan we na het seizoen doen en dan zien we hoe dat gaat.”

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.