Mercedes-teambaas Toto Wolff gaat er vanuit dat de relatie tussen zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg volgend jaar weer net zo gespannen zal zijn als deze tijdens grote delen van 2014 was.

Wel veronderstelt de Oostenrijker daarbij dat er eerst een periode van ontspanning zal zijn tijdens de winter en het begin van het seizoen, zo verklaart hij tegenover Autosport. “Maar zodra er weer dingen op het spel staan en duidelijk wordt dat ze daarbij als teamgenoten zijnde inderdaad elkaars grootste rivalen zijn, zal het weer spannend worden”, weet Wolff aan de andere kant.

“Ik twijfel er dan ook niet aan dat we volgend seizoen met Lewis en Nico voor soortgelijke situaties komen te staan als afgelopen jaar. Ik heb daar echter geen problemen mee – ondanks alle emoties en spanningen die daarbij komen kijken – zolang ze maar net als in 2014 met veel respect met elkaar blijven omgaan”, benadrukt Wolff.

Een goed voorbeeld van hoe er ondanks de druk die gedurende 2014 op hun relatie stond toch sprake was van respect tussen Hamilton en Rosberg, kwam volgens Wolff nadat Hamilton de allesbeslissende finale in Abu Dhabi won en aldaar tot kampioen gekroond werd. “Ze hebben daar direct na de race met elkaar staan praten en Nico feliciteerde Lewis met zijn titel. Dat is zoals het hoort te zijn.”

Sleutelmoment Spa
Wolff haalt verder nog aan dat het incident tussen Hamilton en Rosberg in Spa – waarbij Hamilton werd aangetikt door Rosberg, een lekke band opliep en vervolgens kansloos was voor een goed resultaat, waarvoor het team Rosberg de schuld gaf – een sleutelmoment was voor het managen van de relatie tussen de kemphanen.

“Tot dat moment was alles waar we telkens over hadden gesproken slechts theorie, maar daarna moesten we dat allemaal in de praktijk brengen om de situatie binnen het team onder controle te houden. Volgens mij hebben we dat goed gedaan, want na de botsing in Spa wonnen Lewis en Nico samen nog zeven races, waarvan er vijf dubbelzeges waren. Dat heeft ons als team veel voldoening gegeven.”