Red Bull-talent Max Verstappen is klaar om de volgende stap in de Formule 1 te zetten, naar een topteam. Dat is de mening van Mercedes-teambaas Toto Wolff.

In gesprek met Motorsport-Total maakt de teambaas van het rivaliserende Mercedes in de eerste plaats duidelijk dat de door Red Bull bij opleidingsteam Toro Rosso ondergebrachte Verstappen hem in 2015 ‘niet heeft verrast’ met zijn sterkte optredens tijdens zijn debuutjaar: “Want ik wist al hoe goed hij is.”

www.sutton-images.com Dr Helmut Marko (AUT) Red Bull Motorsport Consultant with Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing, Daniil Kvyat (RUS) Red Bull Racing and Max Verstappen (NED) Scuderia Toro Rosso at Formula One World Championship, Rd19, Abu Dhabi Grand Prix, Race, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE, Sunday 29 November 2015.

Max Verstappen met Red Bull-coureus Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat en Red Bull-talentscout Helmut Marko.

“Nu is het verder duidelijk dat hij klaar is voor de volgende stap”, meent Wolff, die de achttienjarige Verstappen die stap binnen de Red Bull-familie ziet zetten. “Ik weet dat ze hoge verwachtingen van hem hebben en het zou me zeer verbazen als hij in 2017 niet voor het grote Red Bull rijdt.”

Op de vraag of het mogelijk is dat Verstappen de overstap naar Mercedes maakt, antwoordt Wolff als volgt: “Het staat buiten kijf dat Max een grote toekomst in de Formule 1 wacht. Het zou dus dom zijn om hem niet te overwegen als de mogelijkheid zich voordoet, maar op het moment is het geen thema”, zo benadrukt hij.

Bij Mercedes is op het moment voor 2017 nog een stoeltje vrij, want het contract van Lewis Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg loopt eind dit jaar af. Wolff heeft echter de voorkeur uitgesproken om door te gaan met Rosberg, net zoals hij geruchten aangaande een overstap van Verstappen herhaaldelijk heeft afgezwakt door te benadrukken dat de Nederlander voorlopig nog bij Red Bull onder contract staat.