Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat hij het een ‘leuke uitdaging’ vindt om het team te verbeteren, nu Ferrari sinds de zomerstop beter presteert. Volgens de Oostenrijker maakt Mercedes nu wel een van de meest uitdagende periodes mee sinds het begin van hun dominantie in 2014.

Ferrari heeft de afgelopen drie races gewonnen, en pakte sinds de Grand Prix van België elke keer de poleposition. Wolff zegt dat Mercedes het tekort naar Ferrari ‘kan, en absoluut moet’ overbruggen.

”We zien dat we in de laatste paar races niet meer het beste pakket hebben”, zegt Wolff onder meer tegen Racefans.net. ”Ons chassis presteert goed, maar het ontbreekt aan algehele kracht en luchtweerstand ten opzichte van Ferrari. Dit is iets wat we onder controle moeten krijgen. We moeten hard werken. En dat is eigenlijk een leuke uitdaging”, aldus de Mercedes-teambaas.

Lees ook: Bottas stelt teleur in ‘zijn’ Sotsji: ‘Maar morgen is er weer een kans’

Foto: Motorsport Images

Lastige periode
”In het begin is het altijd lastig om jezelf opnieuw te kalibreren. Als je verwacht dat je de volgende race wint, en die niet wint en ook de race daarna niet wint, dan is het lastig om je eigen verwachtingen te beheren. Ik denk wel dat we daar komen en het is een leuke situatie. Het doet me denken aan 2013, alleen is het verschil dat we nog steeds de leiders in het kampioenschap zijn”, aldus Wolff.

Volgens Wolff maakt Mercedes nu een van de meest uitdagende periodes mee sinds het begin van hun reeks kampioenschappen in 2014. ”Het is een van de moeilijkste delen. We hebben afgelopen jaar situaties gehad waarin Ferrari erg sterk was, maar op dit moment verpletteren ze iedereen met hun topsnelheid. Het is moeilijk om dat op de rest van het circuit te compenseren en het is iets wat we moeten overwinnen”, aldus Wolff.

Lees ook: Hamilton: ‘Ferrari heeft gewoon iets dat nog voorbij onze ‘party mode’ gaat’