Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat Ferrari vandaag terecht heeft gewonnen, al vindt de Oostenrijker dat de rijstijl van racewinnaar Charles Leclerc soms over het randje ging. Volgens Wolff zijn de stewards wat terughoudender geweest met straffen voor de Monegask: ”Anders was het oorlog geweest.”

Gedurende de hele race stond Leclerc onder druk van Lewis Hamilton en in de slotfase van Valtteri Bottas. De Monegask sloeg alle aanvallen af, maar kreeg wel de zwart-witte waarschuwingsvlag voor het bewegen tijdens het remmen. Hamilton was niet blij met de actie, en ook zijn teambaas is niet te spreken over de agressieve rijstijl van de 21-jarige Ferrari-coureur.

”Laat ik beginnen met het feit dat Leclerc briljant heeft gereden vandaag”, zegt Wolff tegen Sky Sports. ”Hij heeft de overwinning verdiend. Maar hij reed best wel agressief. We hebben met beide coureurs geprobeerd om hem onder druk te zetten, maar zijn rijstijl ging soms iets te ver”, aldus Wolff.

Lees ook: Mercedes-duo: ‘Alles geprobeerd, maar het was nét niet genoeg’

Foto: Motorsport Images

‘Er was oorlog uitgebroken’
De Mercedes-teambaas noemt het een voordeel voor Ferrari dat dit in Italië gebeurde. ”Er was anders een oorlog gebroken, als ze hem hier een straf hadden gegeven. Dat neemt niet weg dat je hem een straf had kunnen geven. Ik wil ze wel feliciteren omdat zij vandaag gewoon de beste waren en hadden een goede wagen”, aldus Wolff.

Tegenover onder andere Auto Motor und Sport zegt de Oostenrijker dat de stewards hadden kunnen ingrijpen, maar dat het ook weer niet kon. ”Wat wilde je dan doen? Leclerc een straf van vijf seconden geven? Dan heb je een politie-escorte nodig als je het circuit wil verlaten”, aldus Wolff.

Lees ook: Leclerc weerstaat druk van Mercedessen: ‘Ik ben nog nooit zo uitgeput geweest’

Leclerc snapt de kritiek op zijn rijstijl niet zo goed. ”Het was op de limiet, maar sinds Oostenrijk is het wel duidelijk dat we vrij zijn om te vechten”, zegt Leclerc over zijn acties. ”Het was lastig met Lewis. Hij had de mediums, ik de harde band. Ook met Valtteri was het moeilijk, maar ik zag dat hij foutjes maakte”, aldus Leclerc.