Tom Coronel heeft in beide WTCC-races op de Slovakia Ring punten gescoord, maar makkelijk ging het niet: “Het was weer een loodzwaar weekend.”

“We staan momenteel echt in de overlevingsmode”, vertelt Coronel, die met zijn Chevrolet Cruze sowieso al niet bij de uit Citroëns en Honda’s bestaande kopgroep zit, maar tot zijn vrees ook de aansluiting bij de middenmoot lijkt te verliezen.

Dat het in Slowakije zo moeilijk liep, komt volgens Coronel doordat de afstelling van zijn auto weer niet goed was: “We hebben weer van alles geprobeerd, maar krijgen de set-up niet zoals die moet zijn, terwijl de andere Chevy’s wel de snelheid hebben.”

Dat hij toch nog drie punten aan het weekend heeft overgehouden, dankzij een negende en tiende plek, noemt Coronel niet geheel zijn eigen verdienste. “Dat kwam vooral omdat er anderen uitvielen, maar op zo’n moment moet je er wel zijn en dat was het geval.”

Met de punten is Coronel verder zeker blij, terwijl hij zijn hoop voor de tweede seizoenshelft heeft gevestigd op de test die hij na de volgende race, komend weekend, in Frankrijk, met zijn team ROAL Motorsport zal afwerken.

“Ik ben blij dat we de dag erna gaan testen om op die manier de set-up beter voor elkaar te krijgen, want er is nu echt werk aan de winkel. Met die test in het vooruitzicht, hoop ik ook op een mooie tweede helft van het seizoen.”

Van Lagen en Catsburg
Coronel was niet de enige Nederlander die in Slowakije WTCC reed: ook Jaap van Lagen en Nicky Catsburg kwamen in actie, maar dan met Lada. In race één wisten ze allebei de finish niet te halen. Catsburg viel ook in race twee uit, maar Van Lagen scoorde daarin goed met een zesde plek.

Zowel in de eerste als tweede race was het volledige podium overigens voor Citroën. Na de eerste wedstrijd mocht Yvan Muller daarbij op de hoogste trede van het ereschavot plaatsnemen, Sébastien Loeb won race nummer twee. Hun teamgenoot José María López blijft echter aan kop in het WK.