Tom Coronel heeft een lastig thuisweekend achter de rug in de WTCR: het zat de Nederlander niet mee en hij slaagde er niet in punten te scoren op Zandvoort.

Coronel begon de eerste van de drie WTCR-races tijdens het Jumbo Racedagen-weekend als twintigste en finishte na een aantal leuke inhaalacties als zeventiende. “De snelheid was er, maar we hadden de eerste paar rondjes wat agressiever moeten zijn”, verhaalt Coronel na die race, waarin het na de start moeilijk werd vanwege de hoge(re) bandenslijtage in het verkeer.
(tekst loopt door onder de video van race 1)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In race twee startte Coronel van P25. “Met punten voor de top vijftien, wordt het lastig, maar je weet het nooit in het WTCR”, hield hij voor het begin goede hoop. Die bleek helaas ijdel: Coronel finishte op plaats 24. Wel ontweek hij een flinke botsing toen Attila Tassi pal voor hem de controle verloor. “Hij begon bovenop de heuvel te stuiteren en ik toucheerde hem nog. Toen spinde hij er helaas af. Voor mij was het verder een saaie race.”

De derde wedstrijd leverde weer wat leuke duels op voor Coronel in zijn Seat Cupra van Comtoyou, met vijf plekken winst na een start van P25. Makkelijk was het wederom niet. “Als je vanuit het achterveld start, weet je dat je in de shit zit. Maar de start was redelijk goed en zeker in het begin haalde ik wat mensen in”, zegt Coronel. “Ik had ook wel het gevoel dat mijn auto het een beetje beter deed.”

Punten bleven in race twee en drie ook buiten bereik voor Niels Langeveld, al pakte hij met P15 in de eerste wedstrijd wel een puntje mee. De laatste Nederlander in het veld, Nick Catsburg, scoorde in alle drie de races. De Hyundai-coureur finishte als tiende, vierde en elfde. Catsburg staat tiende in de tussenstand. De nummer twee, Thed Björk, won twee van de races op Zandvoort, lijstaanvoerder Esteban Guerrieri de andere.
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Foto’s: Tom Coronel Racing.