Op een doorweekte Hockenheimring toonde Max Verstappen zijn klasse door waar anderen de fout in gingen zijn hoofd koel te houden en de race naar zich toe te trekken. Ook na de race blijft de Nederlander koel onder zijn geweldige prestatie: “Het gaat er gewoon om dat je geen fouten maakt.”

Lees ook: Verstappen wint doorweekt spektakel in Hockenheim, sensationeel podium Kvyat en Vettel

“Het is geweldig om hier te winnen”, is zijn eerste reactie achteraf. Door de regen was de race compleet onvoorspelbaar en gingen verschillende toppers kopje onder. De omstandigheden maakten de race moeilijk, erkent ook Verstappen. “Het was ontzettend lastig om de juiste calls te maken, we moesten gefocust blijven.”

© Motorsport Images.

‘360 was gaaf’
Toch ging ook Verstappen eventjes de fout in, nadat hij op de mediumband naar buiten was gestuurd, terwijl het nog nat was. “Uiteindelijk kwam het goed, maar de rode banden hadden meer grip gegeven. Het was te glad om de mediumbanden op temperatuur te krijgen. Gelukkig ging het weer regenen en konden we terug wisselen naar de intermediates”, vertelt hij Ziggo Sport. “Maar die 360 was wel gaaf, daar genoot ik van!”

De sleutel tot het succes was een foutloos optreden. “Het gaat erom dat je in zulke omstandigheden weinig fouten maakt. wij zijn goed uit de problemen gebleven en hadden het goed onder controle”, licht hij zijn overwinning toe. Wat ook helpt is op kop rijden, want daardoor kon de Nederland een gat trekken naar zijn achtervolgers. “Als je op kop rijdt, rij je zo weg. Daarvoor zat ik achter Bottas vast, dus toen lukte dat niet. Ik ben heel tevreden met deze overwinning.”

© Motorsport Images.