Max Verstappen is na een doorweekt spektakel in Duitsland als beste naar boven gedreven. De door regen gedomineerde race stond bol van de actie. Verschillende toppers, zoals Charles Leclerc en Valtteri Bottas gingen de fout in. Daniil Kvyat en Sebastian Vettel profiteerden juist en reden naar een sensationeel podium.

Lees ook: Alle incidenten van een knotsgekke Grand Prix van Duitsland op een rijtje

Dat de regen een rol zou gaan spelen stond al voor de start vast, maar het spektakel dat in Hockenheim getoond werd had niemand van tevoren kunnen verwachten. De race startte in de regen, alle coureurs stonden op de blauwe regenbanden. Al gauw durfden de eerste mannen de wissel naar de intermediates aan. Vervolgens wisselden de mannen naar de droge band, om vervolgens weer naar de inters te wisselen en vice versa. De bandenwissels waren nauwelijks bij te houden, de monteurs maakten een drukke zondag mee.

Hamilton gaat de fout in. © Motorsport Images.

Toppers gaan de fout in, blamage voor Mercedes
In de regen viel Mercedes volledig door de mand. Zowel Lewis Hamilton, Valtteri Bottas als de monteurs gingen de fout in. De zilverpijlen halen daardoor in hun thuisrace slechts twee punten. Ook Sergio Perez, Charles Leclerc, Nico Hülkenberg en Pierre Gasly reden na een eigen fout van de baan af.

Lees ook: Mercedes gaat kopje onder in thuisrace: ‘Het kon niet veel slechter’

Ondertussen maximaliseerde Max Verstappen. De Nederlander bleef uit alle problemen (op een enkele spin na) en reed naar een solide overwinning. Sebastian Vettel bleef dit jaar ook uit de problemen en reed van de allerlaatste startpositie naar de tweede plek. Op de laatste podiumplek vinden we een bijzondere naam terug: Daniil Kvyat. De Rus reed foutloos naar zijn eerste podiumplek sinds zijn gedwongen degradatie. Ook Lance Stroll (p4), Carlos Sainz (p5) en Alexander Albon (p6) imponeerden.

Ook de beide Alfa Romeo-coureurs leken met plek 7 en 8 een sloot punten binnen te harken, maar zij werden uren na de race teruggezet. Daardoor schoven de Haas-rijders, die opnieuw met elkaar in contact kwamen, op naar plek 7 en 8 en erfde Hamilton alsnog twee punten. Grootste geluksvogel van dit voorval is echter Robert Kubica, die naar de tiende plek opschuift en daarmee zijn eerste punt sinds zijn comeback binnenhaalt en bovendien Williams van de hatelijke nul afhelpt.

Lees ook: Zegevierende Verstappen: ‘Het gaat erom dat je geen fouten maakt’

© Motorsport Images.