Waar gisteren nog teamgenoot Sergio Perez de gevierde man was bij Racing Point, was het vandaag Lance Stroll die uitblonk met een vierde plaats. Eventjes leek een podiumplek er zelfs in te zitten voor de Canadees maar uiteindelijk moest hij ‘genoegen nemen’ met een vierde plek.

Lees ook: Verstappen wint doorweekt spektakel in Hockenheim, sensationeel podium Kvyat en Vettel

“Ik ben heel blij”, is zijn eerste reactie tegenover Sky Sport. Om vervolgens wel een kanttekening bij zijn prestatie te zetten: “Het is wel jammer dat het podium net door onze handen glipte vandaag, want we waren duidelijk in de positie om op het podium te eindigen. Ik leidde zelfs de race op een gegeven moment.” Een klein foutje gooide echter roet in het eten “Een foutje in bocht acht zorgde ervoor dat Kvyat mij kon inhalen. Dat was een beetje teleurstellend.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

© Motorsport Images.

Gewaagde wissel
Zijn vierde plek was mede te danken aan de gok om als eerste coureur van de intermediates te wisselen naar slicks. “We moesten het risico nemen met nog twintig ronden te gaan, want we reden toen toch achteraan. Maar ik wist dat als we onze concurrenten, die nog op intermediates reden, voor konden zijn, dat we er dan goed bij zaten. Met nog twintig ronden te gaan hadden wij de juiste banden onder de wagen zitten. Dat is alles wat telt.”