Racing Point, het team dat onder de naam Force India in de laatste drie seizoenen twee keer vierde werd bij de constructeurs, begon het seizoen niet goed en staat na tien rondes met 19 punten op de zevende plaats in het klassement.

Lees ook: Hamilton pakt poleposition voor Duitse Grand Prix, dubbel drama bij Ferrari

Het is niet de plek waar Racing Point wil staan. Daarom introduceerde het team voor de race in Duitsland updates, en die lijken te werken. Lance Stroll haalde met een vijftiende plaats voor het eerst dit jaar Q2, terwijl Sergio Perez imponeerde met een achtste plek.

© Motorsport Images.

Updates geslaagd
De Mexicaan is uiteraard tevreden met het resultaat. “Vandaag was een goede dag en een positieve start van het weekend”, begint hij tegen Ziggo Sport. “Morgen hebben we een goede kans om iets moois te doen. We doen het best mogelijk om een mooi resultaat te behalen.”

De sprong naar voren is volgens Perez dan ook te wijten aan de updates. “We hebben het gat naar de teams om ons heen gedicht. Morgen hebben we een mooie mogelijkheid om veel punten binnen te halen.” Het is de 110e race van Perez in dienst van Racing Point. Op de vraag of hij nog iets speciaals gaat doen voor dat jubileum, antwoordt hij: “Hopelijk een hoop punten binnenhalen!”

© Motorsport Images.