Eén van de belangrijkste regels in de Formule 1 is om nooit tegen je teamgenoot aan te rijden. De coureurs van Haas lijken daar echter maling aan te hebben, gezien de vele onderlinge incidenten dit seizoen. Teambaas Günther Steiner is het zat: “Er moet iets veranderen.”

Lees ook: Verstappen wint doorweekt spektakel in Hockenheim, sensationeel podium Kvyat en Vettel

Over het incident zelf wil Steiner niet teveel loslaten tegen de verzamelde pers, aangezien hij ‘de herhalingen nog goed moet bekijken’. Wel is hij helemaal klaar met al die onderlinge incidenten. “Er moet iets veranderen, want ze kunnen niet elk weekend tegen elkaar aanrijden. We moeten met het team kijken wat we voor stappen gaan ondernemen, want dit kan niet elke race gebeuren.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Magnussen en Grosjean maken wéér contact. © Motorsport Images.

Naast de incidenten in de pace van Haas dit seizoen ook niet om over naar huis te schrijven. “We zijn al niet snel op de baan, dus we hebben niet nog meer afleiding nodig”, laat Steiner weten. De negende en tiende positie in de race (na de tijdstraf van de Alfa Romeo’s werden dit een zevende en achtste plek) waren dan ook toevalstreffers. “Het was niet op snelheid, maar op geluk. Ik ga nu ook niet doen of alles fantastisch is, want onze snelheid was er gewoon niet.”