Het was een ware klassieker in Duitsland. De race werd gekenmerkt door de onvoorspelbare omstandigheden, en daarbij komen natuurlijk de nodige incidenten kijken. Een overzicht van alle incidenten op een rijtje.

15.23 uur: Sergio Pérez zet zijn Racing Point al snel na de start in de muur. De Mexicaan gaat te vroeg op zijn gas en veroorzaakt de eerste safety car van de race.

15.27 uur: Een unsafe release van Charles Leclerc in de pitstraat, die tegen Grosjean aanrijdt. Het levert de Monegask bijzonder genoeg geen tijdstraf op, maar Ferrari kan wel een boete verwachten.

15.31 uur: Pierre Gasly maakt een kleine fout en schiet rechtdoor. Hij valt terug naar de negentiende en laatste plaats.

15.39 uur: Charles Leclerc heeft duidelijk moeite met de laatste sector. Hij gaat te wijd door de voorlaatste bocht, over de rode kerbstone en drift. Na zijn korte rally-uitstapje weet hij zijn weg te vervolgen.

15.44 uur: Op een spectaculaire wijze stopt de motor van Daniel Ricciardo ermee. Hij rijdt de Renault daarna veilig naar de kant, maar er volgt wel een virtuele safety car-periode.

15.47 uur: Max Verstappen gaat wat wijd na een glijpartijtje achter Bottas. Hij weet zijn weg wel weer te vervolgen.

15.50 uur: Ook Carlos Sainz heeft moeite in de laatste sector. Hij gaat te wijd, maar kan zijn auto niet onder controle houden over de kletsnatte uitloopstrook. Hij weet de McLaren nog net uit de muur te houden.

Carlos Sainz heeft last van aquaplaning en vliegt ervan af. Foto: Motorsport Images

16.02 uur: Max Verstappen opnieuw, nu met een indrukwekkende 360 graden. Het ziet er spectaculair uit, maar het kost hem alleen maar tijd.

16.03 uur: Lando Norris moet zijn auto aan de kant zetten met motorproblemen.

16.05 uur: Je kon het eigenlijk al zien aankomen, maar Charles Leclerc vindt nu toch echt zijn Waterloo in de voorlaatste bocht. Hij glijdt te wijd en daar is geen grip.

Charles Leclerc zet zijn Ferrari op dramatische wijze in de Mercedes-boarding. Foto: Motorsport Images

16.07 uur: Raceleider Hamilton glijdt ervan af. Hij zet zijn auto voorbij de auto van de net gecrashte Leclerc, en rijdt zijn voorvleugel kapot. Hamilton komt de pits aan de verkeerde kant van de bollard binnen, dus krijgt hij een straf van vijf seconden. Ongekende paniek in de garage bij Mercedes.

16.28 uur: Nico Hülkenberg rijdt op podiumkoers met zijn tweede plaats, maar ook hij zet zijn auto in de muur. Hij vergooit daarmee zijn kansen op zijn allereerste podium.

Het Waterloo van de teleurgestelde Nico Hülkenberg.

16.48 uur: Het is niet de race van Hamilton, die nu in de eerste bocht ervan af glijdt. Hij kan echter door zonder schade.

16.52 uur: De beide Haas-coureurs raken elkaar in de haarspeldbocht na het lange rechte stuk. Steiner kijkt niet vrolijk toe.

16.52 uur: Valtteri Bottas vliegt eraf en zet zijn auto in de muur in de eerste bocht. Ook zijn race zit er nu op.

17.01: Pierre Gasly raakt Alexander Albon na de haarspeldbocht en moet zijn auto aan de kant zetten met een kapotte voorvleugel die nu onder zijn auto zit.

17.04: Na een knotsgekke race is het Max Verstappen die de race wint! Sebastian Vettel komt vanaf de laatste plaats naar het podium op een tweede plek. Maar alleen in deze race kan zo’n prestatie overtroffen worden, want het is Daniil Kvyat die de laatste podiumplek pakt.