*

Sainz smult van Duitse Grand Prix: ‘In dit soort condities geniet ik het meeste van racen’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

28 juli 2019 19:54

Sainz smult van Duitse Grand Prix: ‘In dit soort condities geniet ik het meeste van racen’
Motorsport Images

Carlos Sainz was al ‘best of the rest’ in het kampioenschap, maar hij heeft die positie vandaag verstevigd met een sterk optreden tijdens de Grand Prix van Duitsland. 

Lees ook: Verstappen wint doorweekt spektakel in Hockenheim, sensationeel podium Kvyat en Vettel

Sainz genoot duidelijk van de wisselende weersomstandigheden: “Het was een gekke race, maar het was heel leuk. In dit soort condities geniet ik het meeste van racen”, vertelt hij Sky Sport. Niet alleen genoot hij van het racen, hij maakte ook telkens de juiste bandenkeuze. “We reden de hele race op het goede moment op de goede band. We waren zo snel als Ferrari in het nat en net zo rap als een Mercedes op de slicks. Alles ging perfect.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Net als vele anderen ging ook Sainz de fout in, maar hij kon zijn weg zonder schade vervolgen. © Motorsport Images.

Toch is er ook enige teleurstelling te bekennen. “Het is wel jammer dat ik net niet op het podium terecht kwam. Ik kon geen vuist meer maken naar de mannen voor mij, omdat mijn zachte banden al gebruikt waren in de kwalificatie. Zij hadden nieuwe banden. Maar aan het einde ben ik blij met de vijfde plek.”

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.