Sebastian Vettel heeft door in Abu Dhabi te winnen voor de zevende race op rij gezegevierd. Hij deed dat op dominante wijze, zoals de laatste tijd gewoon lijkt te zijn. ‘Het leek soms wel alsof ik vloog’.

“Dit is een fantastische dag voor ons”, verklaart viervoudig wereldkampioen Vettel, die na zoveel zeges op rij haast ook niet meer weet wat hij moet zeggen om zijn vreugde uit te drukken.

“De auto was vandaag absoluut geweldig; op sommige momenten leek het wel alsof ik vloog en ik heb daardoor flinke gaten kunnen slaan”, vervolgt de coureur wiens voorsprong bij het vallen van de vlag meer dan een halve minuut was.

Woorden van dank heeft Vettel behalve voor zijn team Red Bull en motorleverancier Renault ook voor zijn ouders, die er bij waren om hem te steunen: “Ik wil deze zege graag aan ze opdragen, want ze hebben me altijd bijgestaan en ik heb veel van ze geleerd.”

Papa en mama Vettel hebben echter niet kunnen voorkomen dat Vettel ook op 26-jarige leeftijd nog een kwajongen is. De Duitser draaide naar afloop van de race enkele donuts, iets waarvoor hij in India nog beboet werd. “Ik denk echter dat ik er nu wel mee weg kom, want ik heb de auto dit keer wel teruggebracht naar parc fermé”, grinnikt Vettel.

Webber
De basis voor Vettels zege lag zoals wel vaker bij de start, waar hij vanaf P2 voorbij sprong aan teamgenoot Mark Webber en daarna gelijk een gat sloeg. Diezelfde Webber kan op het erepodium niet anders dan toegeven dat zijn start ‘niet zo goed was’. “Sebastian kwam beter weg, net als Nico Rosberg”, zo verwijst Webber naar die andere Duitser die hem voorbij stak.

“Mijn eerste stint op de zachte banden was daarna eigenlijk niet goed genoeg”, moet Webber eveneens toegeven. “Gelukkig kon ik daarna op de hardere banden nog wat terugdoen en na een leuk gevechtje aan Nico voorbij, maar Sebastian was al te ver weg.”

Webber moest zodoende dus genoegen nemen met P2, en dat doet hij dan ook. “Ik had natuurlijk graag gewonnen, maar dit is alsnog mijn beste resultaat ooit op dit circuit, dus ik ben er blij mee.”